Jun 12, 2009

Taman Tamadun Islam

Kiranya ini part 2...
Lepas ke masjid kristal, kami berjalan ke Taman Tamadun Islam... Nak masuk kenalah bayar, mana ada free dah babe... Rasanya rm10 sekali masuk, n utk kanak2 bwh 5 thn dapatlah free entrance... Masa ni langit dah mendung sesangat... Abah plak tak mau masuk, so dia tunggu kat luar ngan bb.... Masa ni bb dah tidur kekenyangan....
So.. mama pun masuk ngan tasya sajer... prepare siap2 bwk payung... memang mendung giler... mama ajak jalan jer sebb kalau naik train tu, tak syokla nak menikmati keindahan replika masjid2 ni.... cantik tau... ada la mcm kat masjid negara kat bwh tu ada mcm bilik temnpat diceritakan tentang setiap masjid.. tapi kat sini tak blh snap gambo...
ni restoran arab.. ingat nak try mkn kat sini, tapi perut kenyang lagi... nak tunggu malam lambat lagi... so cancel...
pintu masuk tti
tengok si tasya dah lari nak masuk ke dalam bgnn tu...
mama byk amik gambar replika masjid jer sebb takder sapa nak posing... tasya pun seronok lari2..

sempat la suruh tasya amik gambar mama buat kenangan...
tasya posing di...

masjid negara.

tasya posing di



tasya nak naik train ni.. tapi tak mau la sebb seronok jalan kaki lagi.. tapi last2 kami naik jugak sebb tiba2 hujan yg lebat sgt turun.. mujur sempat lari2 ke train ni... so, kami pun amik gambar dr train jer.. nak tunggu ujan berhenti, takut lambat lagi, kesian plak kat bb...

nampak tak gelap jer langit.. sumer ni snap masa ujan...
rasa ralat sebb tak sempat berhenti kat masjidil haram, mekah.. siap kat situ ada surau lagi.. besar...





kesimpulannya, tti ni memang best utk dilawati.....
seronok.. rasa nak dtg lagi...



3 comments:

Arina said...

cantiknyer taman ni... nampak gayanya kena cuti2 malaysia kat terengganu ni.... suka blog u, sebb u suka bg review mcm2... tq

mimie said...

seronok nampak tempat ni...

theadams said...

merahnya pak ngah!