Jun 13, 2009

The best Murtabak in JB, Batam, and Singapore areas

Abah in Johor for work?
I'm doubting it now.
Hari-hari dia pi jalan-jalan cari makan, masa bila dia buat kerja?

Well this one is murtabak kampung melayu majidee.
Situated right in front of Kg. Melayu mosque.

Real big and wide and delicious.
Got 3 choices, either beef, chicken, or mutton.
One piece is enough for two Abah size people.
(Could served 4 normal guy he he he!)
RM6-8 per piece.
Dia masak atas dapur roti canai, then grill with small pieces of meat.
Served with kuah kari and no vineger-shallot.
Doesn't need the kuah, already tasty by itself kata abah.

Kat sini juga ada otak-otak kempas, yang maha famous di Jalan Kempas, Singapore zaman P. Ramle muda-muda dulu. Sedap. Lima puloh sen je satu.



3 comments:

Mummy Nini said...

Murtabak tu Lynn tak berapa mengeliur sangat.. BUTTTT otak-otak sebelah tu.. aduhaaiii.. otak-otak JB memang power.. kat sini tak ada jual.
Kena tunggu bulan ramadhan baru leh merasa..

NaDiaH SiDeK said...

kak dora...nk tny skit...tp tak berkaitan dgn tajuk..hehe. cmne ek nk wat smiley tu?

Anonymous said...

nak buat smiley tu kena letak coding dalam html blog.
Kalau nak senang, buat smiley face dalam ym or yahoo mail. Copy gambar smiley tu postkan dlm posting blog anda. InshaAllah keluar la smiley.