May 28, 2009

quick getaway.....part 4

--------------
Hari ke2: Pasar Payang n Bazaar Warisan, kedai mkn Rasamas

Dah selesai sesi mandi manda, kami ke KT... Teringin sgt gi Pasar Payang... Rupanya ala ala Bazar buluh kubu n pasar siti khatijah kat kb jer, cuma byk kedai ada aircond dan blh tenyeh2 kad bg yg abis cash.... masa kami sampai, punyalah ramai org... rupa2nya Tan Sri Muhyidin Yassin dtg kat situ.. dia ke pasar pyg n bazaar warisan.. tak tau ada event pun... so, kami tak shopping, tapi ronda2 sajer sebb esok baru nak shopping... horrraayyyyy....
pasar payang...
bazaar warisan
view dr atas bazaar
ke bukit puteri kalau tak silap, tapi pintu nyer tutup...
ni singgah nak beli fridge magnet

bhgn tengah bazaar... tak byk kedai bukak....

Ada cerita ni.... Kami mkn kat Rasa Mas kat Giant KT...
Jangan pegi sana... Servis lembap, tak padan byr service caj, Tau tak, waitress tu tertumpahkan air coke kat meja kami, dengan tanpa perasaan, dia blh blah macam tu tak cakap sorry ker apa, cuma pegi amik kain n lap.... mujur baju kitorg tak basah... terkena sikit kat plastik barang.. hampesss..... lepas tu, pompuan yg perasan muka lawa n konon2 nya wanita melayu terakhir tu blah wat tak tau... inisiatif kami la pindah ke meja lain sumer... teruk punya org.. kalau anak aku tumpahkan air, bolehlah ngko nak wat perangai mcm tu.. ni dia yg tumpahkan... lepas tu aku panggil manager.. manager pun 2X5.. dia cuma cakap sori yer.... dahler mknn sampai lambat... kat banner terpampang tulis kalau lewat lebih dr 15 minit, akan dpt voucher, takder satu voucher pun dia bagi.... takkan kami jejak dah kedai rasa mas ni....
review rasamas: service sucks!!!! 0 star. food ok, so, pegawai2/ exec rasamas, silalah ajar atau adakan bengkel utk improve their manners... mungkin org kat kt tak kisah, tapi tak terpikir ker tempat tu org luar, tourist pun mkn, takkan nak jaga hati pelanggan pun tak blh??
Bukkannya kami nak dilayan macam raja, tapi at least sebutlah "I'm Sorry"... mesti kami tak hot... yelah kami bukannya jenis marah org tak tentu hala...
nilah meja kami yg tertumpah air tu... lantai dah dilap.. dah amik gambo pompuan tu, tapi tak letak, takut dia malu plakkan...

tak semua kat kt tak bagus, ada yg bagus....lepas ni entry utk kedai mkn yg best n service tip top.....


------------------------------

5 comments:

aZFaDora said...

saya azfadora!!..hehehe..cute blog theme..

mimi said...

ishhh.. teruknya servis kat rasamas kt ni. kedai ni kalau tak silap kat giant kt kan... pernah cuti2 malaysia ni sana, tapi tak pegi la kedai ni...

Anonymous said...

boikot je rasamas tu. Jgn pegi dah cawangan lain pun.

theadams said...

mmg almost everywhere rasamas punya servis camtu. if i were u, i dah blah from kedai tu... sooo rude, bukannye u pergi minta makanan free!

aZFaDora said...

ice blended tu nmpk irresistable!!