May 21, 2009

quick getaway...... part 2

--------------
Entry kali ni sebenarnya nak tunjuk view kat aryani yg cun2 tu.. memang best betullah tempat tu... kitaorg plan nak lepak kat sana lagi la jika ke terengganu....

nampak tak si tasya tu nak jugak duk dlm troli.... kesian pak cik tu menolak troli....
atas tu bangunan reception, restaurant dan tempat spa....
dah sampai ke bilik....


view dari dpn bilik..... cun
ni plak view pantai dr depan bilik kitorg... memang peaceful jer...

disebabkan kitaorg kan blogger tegar (hee hee hee...) so, sumer benda kalau boleh nak amik gambo... termasuk ngan toilet bowl lagi....(tapi malu nak letak sini) hehehheeeeee.....


si tasya tak sabar nak pi main alat tradisional yg aku tak tau nama.... hentam sjalah....


tasya: mama, tererkan tasya main menda ni??? (kes perasan sendirik)
mama: terer tasya main.... pandai anak mama... (kes puji anak sedirik....)
ni jalan nak ke pantai....

ni plak faris adib, bb yg sgt well behave.... senyap dan ceria jer, tarak nangis2.... bawak ler ke mana pun, berpeluh ker panas terik ker, sejuk ker, senyap n senyum jer.. sayang anak mama ni...


kat tepi bilik ni dia ada sediakan kiranya mcm tub utk korang melepak kat luar la... tasya apa lagi, terus buka baju masuk kolam ler......
p/s: anak aku ni pantang nampak swimming pool yer.. terus excited terlebih....
------------------------------

9 comments:

doc T said...

wah... bestnya nampak tempat tu.
Berapa rate sewanya?

dora said...

superior dlm rm560.... paling mahal dlm rm1100... tapi yg ni bilik lagi besarla... byk mat2 salleh kat sana sebb duit dorg pun baru dlm 1++ dollar jer...

theadams said...

Bestnya Aryani, not bad the rates.
Kakak balik selalu ujung tahun, monsoon & banjir season x leh p east coast :(!

Mummy Nini said...

Cantiknya tempat nie...

Lynn planning nak gi Langkawi January next year.. hahaha... awal nya merancang.. tapi memang dah beli ticket pun.. Promotion rate ari tu..hahaha

Tapi tak tau hotel mana yg best kat Langkawi tu.. Hope Dora leh suggest hotel view yg cantik.. yg penting mesti ada swimming pool.. ahaks..

Anonymous said...

laki u kerja apa?

mimie said...

wah.. seronok nampaknya aryani resort ni.. nanti nak try la...

dora said...

mummy nini: kalau betul2 nak dekat ngan town supaya acara mengangkut shopping bags lebih lancar, boleh booking bayview, kalau dlm bandar, ada bella vista.. ok gak amik bilik menghadap laut.... kalau nak exclusive n private try la datai.. dora pun tak try lagi datai tu....teringin gak nak gi datai tu... asyik baca review jer...

theadams said...

hahaha..Dora lawaknya..ada org tanya laki u kerja apa?! so funny! well kenapa dia nak tau agaknya? sebab u guys duduk aryani? Biased!!!

Anonymous said...

bukan biased.
Tanya sbb kagum.
Kalau rate pegawai biasa gomen takat RM215 nett. Aryani tu RM565/- gomen rate dia mesti around RM370/-
Laki u Pengarah/JUSA ke?