May 25, 2009

quick getaway...... part 3

--------------
Bila dah check in sumer, kami pun bersiap2 ke k.trengganu.... jauh jugak dr bandar kt ni.... siap kena tanya jalan2 kat mana tempat abah kena pegi tu....

alang2 dah sampai ke bandar kt, kami pun pegi ke pantai batu burok yg famous tu... try kedai nama tropix... sebb tempat nyer cantik... tapi indah khabar dr rupa.... tempat punya cun, makanan, alahai.... tak der sedap mana, mahal lak tu.. tak berbaloi rasanya... caj satu nasi goreng sampai rm8 tapi takder la sedap pun....


kami order banana split sebb si arina ni ternampak ceri kat menu dier.. bila dapat, tak dak pun ceri, last2 kami berdua yg mkn.... arina ni pantang nampak ceri kat mknn, terus nak ajer...
ni plak nasi goreng dgg merah
ni plak nasi goreng ayam merah n tomyam, 2 ice blendend... rega sumer rm50 - rm2...
tak berbaloi...
mama mkn tak abis sebb ayamnyer byk tulang... potong kecik2 sekali ngan tulang... erkkkk...
nilah kedai tu... tropix's
pastu, kami pun balik ke hotel balik... sampai sana, sempat lagi posing kat sini... hehehheheeee...
Keesokan pagi nyer, kami berdua gi breakfast, bwk bb sajer sebb si kakaknyer tdur tak mau bgn... kami tinggal dia ngan pintu terbukak...
kami amik toast ngan fried egg jer... sebb pagi ada 3 jenis breakfast jer.... western & nasi....
sempat lagi posing kat sini....

bila dah abis makan, tengok2 si arina dah bangun.. so kitaorg pun berjalan ke pantai... saja tengok laut....

kat situ ada umah utk lepak2 kut... mungkin malam baru bukak...

posing ngan budak tak mandi lagi....


dah abis sesi fotografi, tasya sibuk nak mandi kolam... bagi dia mandi, kami semua lepak tengok tv jap... kasi can dia mandi kolam...

suka sangat dengan pondok ni.. cun jer..
tasya mandi kat belah ni jer, belakang tu bilik kami...
------------------------------

4 comments:

Anonymous said...

ko makan kat batu burok kan ni? Tak sedap tapi mahal! Lain kali jgn pegi restoran ni...

miza said...

cantiknya pantai kat sini...... salam perkenalan yer....

Mummy Nini said...

Lerrr... mesti hampa kan.. dahlah mahal pastu tak sedap.. kalo sedap berbaloi gakkan.

Re : Thanks for the information..maybe Lynn nak stay kat Bella Vista kot.. cam best jer Hotel tu. Yang penting ada Pool.. hahaha..

Anonymous said...

Takpa, kompeni bayr tu. He he